Over Kusje erop - EHBO cursussen

Een val van het klimrek, een snee in je vingers tijdens het koken of een hardloper die opeens neervalt. Het is fijn om te weten wat je in zo'n situatie kan doen.

Tijdens de trainingen leer je hoe je in verschillende situaties EHBO kan verlenen. Hiervoor werken we volgens het 4 stappenplan van het Rode Kruis. Theorie en praktijk wisselen elkaar af. Naast dat je natuurlijk nuttige kennis opdoet, vind ik het belangrijk dat een EHBO cursus ook vooral leuk en gezellig is. Iedereen kan eerste hulp leren verlenen, lukt iets niet linksom, dan proberen we het rechtsom. Na de cursus heb je de handvatten om te kunnen en durven handelen als dat nodig is!

Wie is het gezicht achter Kusje erop – EHBO cursussen?

Hoi! Mijn naam is Sija (Spreek uit Sij-ja, met een ij zoals in ijs) Jacobs en in maart 2019 ben ik Kusje erop – EHBO cursussen gestart. Van origine ben ik Biomedisch Wetenschapper en ik heb ook jaren medisch wetenschappelijk onderzoek gedaan.
Hoe kom je dan bij EHBO-les geven terecht zal je je afvragen. Dat zit zo: tijdens mijn studie volgde ik een EHBO-cursus en werd ik evenementenhulpverlener bij het Rode Kruis. Om meer uitdaging te krijgen deed ik de opleiding lotusslachtoffer. Als lotusslachtoffer kan je verschillende ziektebeelden uitbeelden en wonden grimeren. Op die manier kan je helpen bij de EHBO-lessen en oefeningen. Niet lang daarna maakte ik de stap naar instructeur. Voor mijn vrijwilligerswerk bij de Eindhovense Reddingsbrigade zochten ze een nieuwe EHBO-instructeur en zodoende volgde ik de opleiding.

En lesgeven is ontzettend leuk! In maart 2019 ben ik daarom mijn eigen bedrijf gestart. Mijn favoriete cursus is de cursus EHBO aan baby’s en kinderen. Ik heb zelf jonge kinderen, dus weet hoe belangrijk (en handig ) het is om te weten wat je moet doen als het een keer mis gaat. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje.

Intussen is Kusje erop EHBO gegroeid tot een bedrijf met naast mij als vaste instructeur, nog 3 instructeurs en een administratief medewerker. Korte lijntjes en persoonlijke aandacht blijven hierbij belangrijk. De lessen zijn laagdrempelig en gezellig, maar natuurlijk natuurlijk wel serieus waar nodig.

Wie zijn dan ‘Wij’?

Niemand kan alles alleen doen. Daarom werken we graag samen!
Kusje erop EHBO heeft een samenwerking met het Rode Kruis. Dit betekent dat de cursussen gegeven worden volgens het format van het Rode Kruis en dat cursisten na afloop een officieel erkend Rode Kruis certificaat ontvangen. Een samenwerking waar we heel blij mee zijn.
In de les werken we vaak samen met een lotusslachtoffer om situaties zo realistisch mogelijk te kunnen oefenen. Voor specifieke trainingen zoals BHV en EHBSO werken we samen met specialisten op dat gebied. Grote groep of cursus op locatie? Dan zetten we ons netwerk in om hiervoor de juiste instructeur(s) te vinden.

Wil je nog meer weten? Vraag het gerust!

Tot ziens bij de EHBO-cursussen!