Over Kusje erop - EHBO cursussen

Een kind met een schaafwond, een klant die onwel wordt, of je buurman die opeens niet meer reageert. Als jij daar als eerste bij bent, weet jij dan wat je moet doen?

Kusje erop EHBO is een klein bedrijf met grote ambities.

Tijdens onze trainingen leer je wat je kan doen bij kleine en grote ongevallen. Van een kusje erop tot mond-op-mond beademing. Serieuze onderwerpen, maar wel met ruimte voor een grapje op z’n tijd. Onze trainingen zijn leerzaam en gezellig. Na de cursus heb je de handvatten om te kunnen en durven handelen als dat nodig is. Zo maken wij samen het verschil!

Het team

Kusje erop EHBO is opgericht door Sija Jacobs. Sija is van origine biomedisch wetenschapper, maar werd tijdens haar studie al gegrepen door het hulpverleningsvirus. Eerst als evenementenhulpverlener, daarna als lotus-slachtoffer en vervolgens als EHBO-instructeur werkt(e) ze als vrijwilliger voor het Rode Kruis en de Eindhovense reddingsbrigade. In 2019 besloot ze het roer om te gooien en van haar hobby haar werk te maken en zo werd Kusje erop EHBO geboren. Een cursus moet leuk zijn, leerzaam en vertrouwen geven. Naast cursisten verzorgt Sija via EHBOinstructeurs.nl ook bijscholing voor EHBO-instructeurs.

Education – Empowerment – Entertainment

Dat is de visie van waaruit Sija lesgeeft. En die visie draagt ze graag over. In de afgelopen jaren liepen er meerdere mensen stage tijdens haar lessen.  Drie daarvan: Amber, Mark en Janneke vormen samen met Sija het vaste instructeursteam.

Tijdens de lessen werken we het liefst zo realistisch mogelijk. Daarom werken we ook zo veel mogelijk met een lotus-slachtoffer. Onze vaste lotus Angela van Eijndhoven grimeert en acteert verschillende letsels. Als cursist kan je wat je geleerd hebt dan goed oefenen. Het grote voordeel van werken met een lotus-slachtoffer is dat je direct feedback krijgt en dat fouten maken mag. Uit de evaluaties achteraf komt steevast terug dat het werken met een lotus als grote meerwaarde wordt gezien.

Korte lijntjes en goede communicatie vinden we erg belangrijk. Als gastvrouw en administratief medewerker zorgt Saskia Bogers ervoor dat iedereen zich welkom voelt en dat de cursus- en cursistenadministratie op orde is.

Onze ambitie

Onze ambitie is dat zo veel mogelijk mensen weten wat te doen en ook daadwerkelijk gaan handelen bij een groot of klein ongeval. Dit doen we door EHBO cursussen en workshops te geven aan bedrijven, maar vooral ook aan particulieren.

Kusje erop EHBO beschikt over een eigen ruime leslocatie in het centrum van Eindhoven. In groepen van maximaal 12 personen leer je hier hoe je eerste hulp kan verlenen. Met onze stoelen in een halve cirkel en bewust geen tafels creëren we een open sfeer die uitnodigt om te gaan oefenen, want EHBO is vooral doen!

Wil je liever dat we naar jullie toe komen? Dat kan natuurlijk ook. We geven ook trainingen op locatie bij bijvoorbeeld sportverenigingen, verloskundigenpraktijken en kinderdagverblijven. We nemen dan gewoon onze spullen mee.

Tijdens de trainingen werken we met moderne, goede materialen. Reanimatiepoppen met digitale feedback, verschillende oefen-AED’s en ruim voldoende verbandmateriaal.
Onze cursussen sluit je (bij goed gevolg, maar daar gaan we wel vanuit) af met een erkend certificaat van het Rode Kruis of de Nederlandse Reanimatieraad.

Wil jij ook eerste hulp leren verlenen? Bekijk dan hier het cursusaanbod. Meer weten of contact met ons opnemen? Dat kan via [email protected] of telefonisch op 0407009753

Tot ziens!

Een ongeluk zit in een klein hoekje, geluk dus in de rest van de wereld.