Rode Kruis Excellent Partner EHBO

EHBO aan baby's en kinderen

Kinder EHBO is de specialiteit van Kusje erop EHBO!

We vinden het belangrijk dat zo veel mogelijk jonge ouders, oppas-opa’s en -oma’s, pedagogisch medewerkers, gastouders en andere mensen die met kinderen werken weten wat ze moeten doen als er een ongeluk(je) met een kind gebeurt.
Daarom bieden we op het gebied van kinder-EHBO 3 verschillende workshops/cursussen aan.

Wil je naast baby’s en kinderen ook EHBO kunnen verlenen aan volwassenen. Kies dan voor onze meest uitgebreide cursus inclusief kinder-EHBO.

Workshop Kinder EHBO

In 2,5 uur leer je eerste hulp verlenen bij de meest voorkomende ongevallen bij kinderen. Deze workshop is ideaal voor:

  • Oppas opa’s en oma’s die geen volledige cursus willen volgen
  • Een vriendinnengroep die gezellig & laagdrempelig de belangrijkste dingen over kinder-EHBO willen leren
  • Kinderdagverblijven en verloskundigenpraktijken die een workshop op locatie willen aanbieden

Cursus kinder EHBO met e-learning

In 4-6 uur leer je de theorie en in 4 uur de praktijk. Na afloop ontvang je het erkende en IKK-goedgekeurde Rode Kruis certificaat EHBO aan baby’s en kinderen. Deze cursus is ideaal voor:

  • Mensen die geen hele dag naar een cursus willen of kunnen komen
  • Mensen met kleine kinderen. Je hoeft slechts voor een paar uur oppas te regelen of volgt het praktijkdeel terwijl de kinderen op school, het kinderdagverblijf of peuterspeelzaal zitten.
  • Kinderdagverblijven die hun medewerkers niet de hele dag kunnen missen. Het praktijkdeel kan ook in-company gegeven worden. Het is ook mogelijk om het praktijkdeel over 2 avonden te verdelen.

Cursus kinder EHBO klassikaal

In 1 hele dag leer je zowel de theorie als de praktijk. Na afloop ontvang je het erkende en IKK-goedgekeurde Rode Kruis certificaat EHBO aan baby’s en kinderen. Deze cursus is ideaal voor:

  • Jonge ouders en iedereen die met kinderen werkt
  • Mensen die graag theorie en praktijk afwisselen
  • Mensen die gewoon graag klassikaal les volgen, zodat je ook tussendoor vragen kan stellen.

De termen ‘kinder-EHBO‘ en ‘EHBO aan baby’s en kinderen‘ zijn soms een beetje verwarrend. Voor de duidelijkheid: dit zijn cursussen voor volwassenen over hoe ze eerste hulp kunnen verlenen aan kinderen. Ben je op zoek naar een cursus EHBO voor kinderen, oftewel voor kinderen die leren eerste hulp verlenen neem dan contact op voor de mogelijkheden.