Extra informatie over de EHBO-cursus

Laatste update: 03-12-2021

Inhoudsopgave

indeling lokaal 1
indeling lokaal 2

Gaat de cursus door?

EHBO-cursussen zijn toegestaan! Voor particulieren tot 17:00 en voor bedrijven ook in de avond. Bij voldoende aanmeldingen gaat de cursus dus gewoon door. Bij onvoldoende aanmeldingen ontvang je uiterlijk 1 week van tevoren bericht als de cursus niet doorgaat. Gelukkig zijn er vrijwel altijd voldoende deelnemers.

Waar vindt de cursus plaats?

De cursus vindt plaats op de P. Czn Hooftlaan 14 te Eindhoven. Het gebouw is goed per auto, fiets en openbaar vervoer te bereiken. Vanaf station Eindhoven is het ongeveer 25 minuten lopen of enkele minuten met de bus. Let op, navigeer niet naar Kusje erop EHBO in Google Maps, want dan kom je bij ons kantoor uit.

Waar kan je parkeren?

Bij de P. Czn Hooftlaan 14 is een gratis parkeerterrein voor bezoekers met ingang aan de Tesselschadelaan. Bel naar 0611645274 als je voor de poort staat, dan doet de instructeur de poort voor je open. Hier is ook een fietsenstalling. Om overbelasting van het parkeerterrein te voorkomen willen we je vragen om zoveel mogelijk per fiets of openbaar vervoer te komen of te carpoolen.
Als de parkeerplaats vol is kan er in de buurt geparkeerd worden. Let op: dit is betaald parkeren. Er is een grote betaalde parkeerplaats op enkele minuten lopen op de Bomansplaats.

Hoe ziet een EHBO-cursus eruit met de corona-maatregelen?

Het brancheprotocol voor de EHBO/BHV branche vind je hier.
We houden ons aan de regels van het RIVM. De nieuwste informatie vind je hier.
Onze cursussen zijn aangepast naar een programma waarbij we 1,5 meter afstand kunnen houden. De maximale groepsgrootte bedraagt 9 cursisten. Alle handelingen worden nog steeds geoefend.

  • Een coronatoegangsbewijs is niet nodig.
  • Bij verplaatsingen door het gebouw en de lesruimte vragen we je om een mondkapje te dragen. Als je zit mag het mondkapje af. Beademen kan niet met een mondkapje op, dus dan moet het mondkapje af.
  • Heb je lichte verkoudheidsklachten? Doe dan een zelftest. Is deze negatief, dan mag je komen. Heb je ernstige klachten, blijf dan thuis en laat je testen bij de GGD. Neem contact op om een andere datum af te spreken.
  • Heb je geen klachten, dan adviseren we ook om vooraf een zelftest af te nemen. Op die manier houden we de cursus voor iedereen zo veilig mogelijk.
  • Reanimatie wordt op poppen geoefend. Per drietal werk je met 1 reanimatiepop. De ingeademde lucht gaat via een andere kant (en via een filter) naar buiten. Iedere cursist heeft een eigen gezichtje voor de pop. Je ademt dus niet elkaars lucht in. 
  • De luchtwegen van de reanimatiepop wordt na iedere les vervangen en het verbandmateriaal wordt na de les weggegooid.
  • In het lokaal is handdesinfectie aanwezig. Na de cursus worden alle materialen schoongemaakt. Desgewenst kunnen de materialen door de cursist extra schoongemaakt worden met alcoholdoekjes.

Wat kan ik het beste aantrekken?

Voor de reanimatie moet je op je knieën zitten. Hiervoor is het handig om een (spijker)broek aan te trekken. Een jurk/rok kan, maar is niet heel erg handig. Verder graag geen lippenstift op, ook geen watervaste. Dit geeft namelijk af op de reanimatiepoppen en is er erg lastig af te krijgen.
Vergeet ook niet om een mondkapje mee te nemen.

Is het verplicht om de beademingen te oefenen?

Ja. Goede beademing is onderdeel van de eindtermen en dit moet je dus kunnen laten zien. Per drietal werk je met 1 reanimatiepop, iedere cursist heeft een eigen gezichtje. Door het mechanisme in de pop adem je niet elkaars ademlucht in. De reanimatiepop wordt vooraf helemaal schoongemaakt en van schone luchtwegen wordt voorzien. Het is ook mogelijk om met een beademingsmasker of beademingsdoekje te oefenen.

Wat als ik ziek ben of ziekteklachten heb?

Afmelden in de dagen voorafgaand aan de cursus kan via rodekruis@kusjeeropehbo.nl. Bel voor afmeldingen op de dag zelf naar de leslocatie: 0611645274.
Heb je verkoudheidsklachten? Laat je testen en neem contact op om de vervolgstappen te bespreken. De regels voor annuleren en verplaatsen vind je hier.
Vertoon je in  de les ziekteverschijnselen, dan wordt je in de les geweigerd of verzocht om de les te verlaten als de ziekteverschijnselen gedurende de cursus ontstaan. De beoordeling hiervan is aan de instructeur.
Je kan de cursus dan op een later tijdstip inhalen als er voor die cursus 1 week voor datum nog plekken vrij zijn. Er vindt geen restitutie van cursusgeld plaats.

Moet ik iets voorbereiden?

Als je een cursus volgt met e-learning, zorg dan dat deze van tevoren af is. Volg je een klassikale cursus dan hoef je niks voor te bereiden. Het is wel handig om de app ‘EHBO Rode Kruis’ en de app ‘qCPR training’ te downloaden. We maken tijdens de les gebruik van deze apps. Heb je geen smartphone of wil je de app niet downloaden, dan is dat geen probleem.

Volg je een cursus met e-learning?

Begin hier op tijd aan! Neem het certificaat mee naar de les. Je mag het ook op je telefoon laten zien.

Volg je een klassikale cursus?

Dan krijg je het boekje wat bij de cursus hoort op de eerste cursusdag.

Wat is er geregeld qua eten/drinken?

Kusje erop EHBO zorgt voor koffie, thee, water en wat lekkers.
Bij een cursus van meer dan 4 uur hebben we een lunchpauze. We hebben een buffet met broodjes, soep en salade. Er zijn ook vegetarische opties. Bij een vegan dieet of andere dieetwensen vragen we je om zelf lunch mee te nemen.

Wil je kolven in de pauze?

Dat kan zeker. We hebben een aparte ruimte met tafel, stoel, stroom en koelkast.  Stuur van tevoren even een mail naar rodekruis@kusjeeropehbo.nl en geef het aan het begin van de les aan bij de instructeur, dan kunnen we er rekening mee houden.

Hoe dien ik de factuur in bij de zorgverzekering?

Veel aanvullende verzekeringen vergoeden de cursus. Check bij je eigen verzekering of dit het geval is. Stuur de declaratie pas in na het voltooien van de cursus. Je betaalt dus de factuur eerst zelf aan Kusje erop EHBO. Laat de factuur niet direct aan ons uitbetalen, dit blijkt niet te werken. 

Heb je nog andere vragen?

Stel ze gerust! Mail naar info@kusjeeropehbo.nl of bel naar 0649728494

Tot ziens bij de cursus