Extra informatie over de EHBO-cursus

Laatste update: 01-05-2021

Inhoudsopgave

indeling lokaal 1
indeling lokaal 2

Gaat de cursus door?

Per 10 mei 2021 zijn alle EHBO-cursussen weer toegestaan! Bij voldoende aanmeldingen gaat de cursus dus gewoon door. Bij onvoldoende aanmeldingen ontvang je uiterlijk 1 week van tevoren bericht als de cursus niet doorgaat. Gelukkig zijn er vrijwel altijd voldoende deelnemers.

Waar vindt de cursus plaats?

De cursus vindt plaats op de P. Czn Hooftlaan 14 te Eindhoven. Het gebouw is goed per auto, fiets en openbaar vervoer te bereiken. Vanaf station Eindhoven is het ongeveer 25 minuten lopen of enkele minuten met de bus. Let op, navigeer niet naar Kusje erop EHBO in Google Maps, want dan kom je bij ons kantoor uit.

Waar kan je parkeren?

Bij de P. Czn Hooftlaan 14 is een gratis parkeerterrein voor bezoekers met ingang aan de Tesselschadelaan. Bel naar 0611645274 als je voor de poort staat, dan doet de instructeur de poort voor je open. Hier is ook een fietsenstalling.
Als de parkeerplaats vol is kan er in de buurt geparkeerd worden. Let op: dit is betaald parkeren. Er is een grote betaalde parkeerplaats op enkele minuten lopen op de Bomansplaats.

Hoe ziet een EHBO-cursus eruit met de corona-maatregelen?

Het brancheprotocol voor de EHBO/BHV branche vind je hier.
We houden ons aan de regels van het RIVM. De nieuwste informatie vind je hier.
Concreet houdt dit in:

  • Kom alleen naar de cursus als je geen verkoudheidsklachten hebt zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging of koorts.
  • Een coronatoegangsbewijs is niet nodig.
  • In het lokaal houden we 1,5 meter afstand. Hiervoor werken we met kleinere groepen.
  • Per tweetal werk je met 1 reanimatiepop. De ingeademde lucht gaat via een andere kant (en via een filter) naar buiten. Iedere cursist heeft een eigen gezichtje voor de pop. Je ademt dus niet elkaars lucht in. 
  • De luchtwegen van de reanimatiepop wordt na iedere les vervangen en het verbandmateriaal wordt na de les weggegooid.
  • Het aanleggen van verbanden oefenen we op ons eigen onderbeen. Zorg dus voor gewassen voeten :-). Als dit fysiek niet mogelijk is, is het ook mogelijk om op een flexibeam te oefenen.
  • De verslikking en stabiele zijligging worden in groepjes geoefend op daarvoor geschikte poppen in plaats van op elkaar. (Kom je met iemand uit je eigen huishouden, dan kan je wel bij elkaar oefenen). 1 cursist voert de handelingen uit, de anderen kijken en geven feedback.
  • Het lokaal en de lesmiddelen worden vooraf en na de de les goed schoongemaakt. Ook het sanitair wordt voor aanvang van de cursus extra schoon gemaakt.
  • In het lokaal is handdesinfectie aanwezig. Cursisten worden gevraagd om regelmatig de handen te wassen/desinfecteren.
  • Ondanks de maatregelen maken we er toch gewoon een leuke, gezellige, praktische en leerzame les van!

Wat kan ik het beste aantrekken?

Voor de reanimatie moet je op je knieën zitten. Hiervoor is het handig om een (spijker)broek aan te trekken. Een jurk/rok kan, maar is niet heel erg handig. Verder graag geen lippenstift op, ook geen watervaste. Dit geeft namelijk af op de reanimatiepoppen en is er erg lastig af te krijgen.
Vergeet ook niet om een mondkapje mee te nemen.

Is het verplicht om de beademingen te oefenen?

Ja. Goede beademing is onderdeel van de eindtermen en dit moet je dus kunnen laten zien. Per tweetal werk je met 1 reanimatiepop, iedere cursist heeft een eigen gezichtje. Door het mechanisme in de pop adem je niet elkaars ademlucht in. De reanimatiepop wordt vooraf helemaal schoongemaakt en van schone luchtwegen wordt voorzien. Het is ook mogelijk om met een beademingsmasker of beademingsdoekje te oefenen.

Wat als ik ziek ben of ziekteklachten heb?

Als je ziekteklachten hebt kan je niet deelnemen aan de cursus. Geef je afmelding zo snel mogelijk door, mogelijk kan er nog een andere cursist deelnemen.
Vertoon je ziekteverschijnselen, dan wordt je in de les geweigerd of verzocht om de les te verlaten als de ziekteverschijnselen gedurende de cursus ontstaan. De beoordeling hiervan is aan de instructeur.
Je kan de cursus dan op een later tijdstip inhalen als er voor die cursus 1 week voor datum nog plekken vrij zijn. Er vindt geen restitutie van cursusgeld plaats.

Moet ik iets voorbereiden?

Als je een cursus volgt met e-learning, zorg dan dat deze van tevoren af is. Volg je een klassikale cursus dan hoef je niks voor te bereiden. Het is wel handig om de app ‘EHBO Rode Kruis’ en de app ‘qCPR training’ te downloaden. We maken tijdens de les gebruik van deze apps. Heb je geen smartphone of wil je de app niet downloaden, dan is dat geen probleem.

Volg je een cursus met e-learning?

Begin hier op tijd aan! Neem het certificaat mee naar de les. Je mag het ook op je telefoon laten zien.

Volg je een klassikale cursus?

Dan krijg je het boekje wat bij de cursus hoort op de eerste cursusdag.

Wat is er geregeld qua eten/drinken?

Kusje erop EHBO zorgt voor koffie, thee, water en wat lekkers. Normaliter verzorgt Kusje erop EHBO bij cursussen van meer dan 4 uur op een dag de lunch in buffetvorm. Omdat dit niet praktisch is met de 1,5 meter-regels vragen we je om zelf voor lunch te zorgen.

Wil je kolven in de pauze?

Dat kan. Geef het wel even aan van tevoren, dan regel ik dat er een plekje is om rustig te zitten.

Hoe dien ik de factuur in bij de zorgverzekering?

Veel aanvullende verzekeringen vergoeden de cursus. Check bij je eigen verzekering of dit het geval is. Stuur de declaratie pas in na het voltooien van de cursus. Je betaalt dus de factuur eerst zelf aan Kusje erop EHBO. Laat de factuur niet direct aan ons uitbetalen, dit blijkt niet te werken. 

 

Heb je nog andere vragen?

Stel ze gerust! Mail naar info@kusjeeropehbo.nl of bel naar 0649728494

Tot ziens bij de cursus